Oplysning for unge August 30, 2011 at 11:16 am

UNG-bladet udkommer ikke længere, efter sidste udgivelse i maj 2010. Bladet udkom fire gange om året siden 1988 med Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med en lang række organisationer som udgiver. Bladet dækkede en større målgruppe af unge og var til for at informere ungdommen om de mange situationer og ting man må tage stilling til i det begyndende voksenliv. Da bladet desværre ikke kunne fortsætte udgivelsen, fortsatte det istedet som hjemmeside, hvor man har mulighed for at stille spørgsmål og deltage i debatter med andre unge. Se siden her. Der skrives derudover artikler til interesse for både drenge og piger.

Artiklerne omhandler alt fra a til z, og der er mulighed for at læse om uddannelsesmuligheder, fritidsjobs, alkohol, fester, det modsatte køn samt information om rygning, solarie og meget mere.

Som pige kan man istedet læse Vi unge, der også forsøger at oplyse og guide hvad end det gælder tøj, alkohol eller hvad som helst de unge skulle have spørgsmål omkring. For drenge er der dog ikke så mange alternativer. Chili er det eneste unisex blad tilbage, der hovedsageligt fortæller om musik og hvad der ellers er oppe for tiden.

Dog er det ikke lige så nødvendigt med sådanne blade idag, som det har været førhen i tiden, da alle unge har en computer tilgængelig og dermed kan google sig frem til de svar de søger. Derudover findes der masser af hjemmesider udover ung-bladet der fokusere på at hjælpe unge, og hjælper dem til at snakke og diskutere sammen.

One Response to “Oplysning for unge”

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply